Guldpaket

                           Prislista

Guldbrev 0 kr
Avgång 0 kr
Postgång 0 kr
Försäkring 0 kr

Guld

Har du Guld som du vill sälja? Då har du kommit helt rätt! Vi på Guldpaket köper ditt guld och betalar dig inom 24 timmar efter värderingen!

Guldtacka Vår tjänst, Guldpaket är ditt självklara val när du på ett säkert och bra sätt vill sälja guld och få bra betalt! Vi har kunder från hela Sverige och har en lång erfarenhet av handel med Guld. Vi samarbetar med Posten och alla försändelser till oss är försäkrade. Vi innehar Polistillstånd och är registrerade som handlare av begagnat guld.

Nedan kommer lite kort fakta om Guld.

Guld (på latin Aurum) nummer 79 i det periodiska systemet som har den kemiska beteckningen Au

Egenskaper
Guld reagerar inte med de flesta kemikalier kan dock angripas av klor, fluor, kungsvatten, cyanid och Salpetersyra, som annars kan upplösa andra metaller, används för att bekräfta om ett material innehåller guld. Kvicksilver kan upplösa guld, men ämnet bildar inga kemiska föreningar med guld. Guld kan bearbetas till en mycket tunn folie, som kallas bladguld.

Guld i sin rena form den mest formbara material som är känt: ett enda gram av metallen kan hamras ut i en kvadratmeter guldfolie. Det kan göras tunt nog att bli genomskinligt, ljuset som passerar får ett blått eller grönt sken när guldet kastar tillbaka "motsatta" färger, rött och gult.

Det rena guldet är för mjukt för de flesta praktiska syften, och därför används ofta legeringar med andra metaller, till exempel. Silver och koppar. När guldet används för smycken meddelas renheten i karat: Rent guld är 24 karat, men i de flesta smycken används 22k, 18k eller 14k guld. Ju lägre "k" (Carat), desto högre innehåll av silver eller kopparlegering. Valet av metaller kan användas för att justera färgen och resultatet av en legering, en större mängd silver, palladium eller nickel ger vitt guld, medan en större mängd koppar ger rött guld.

Guld har i århundraden använts som betalningsmedel och smycken, och på senare tid även för en lång rad tekniska ändamål.

Guld som betalning
Fram till början av 1900-talet var ett mynts valör i allmänhet beskriven av myntets metallvärde. I slutet av 1800-talet gick många länder över till guldstandarden, dvs. att större omlopp baserades på guld och värdet av en nationalbanks utfärdade sedlar motsvarades av ett lager av fysiskt guld på banken. Guldet kom därmed att direkt garantera värdet av staternas valuta, en roll som tidigare spelats av silver.

Annat

Om du inte har guld att sälja kan du alltid tjäna pengar på andra sätt och det kan du läsa mer om genom att klicka på länken.


linje
1. Fyll i ansökan
linje1
  • Fyll i dina uppgifter

2. Ta emot brevet
linje1
  • "Hur man gör" broschyr.
  • Avtal & godkänd säkerhetspåse
  • Förbetalt returkuvert

3. Skicka in guldet
linje1
  • Få betalt inom 24 timmar efter värdering!
  • Guldet är försäkrat hela vägen!

Vi ger dig:
168 kr / gram
guldpris för 18 karats guld.

Kampanjpriser

24k
20k
18k
14k
315 kr / gram
177 kr / gram
168 kr / gram
132 kr / gram


Ingen värderingsavgift tillkommer.
Se villkor
» Läs mer om vår kampanj & ordinarie prislista
Guldsmed
Guldpaket  Sälja guld  Nordisktguld.se  Guldpunkten.se  Sälj guld  Guldpris Sitemap       Villkor